top of page

Les xarxes s’han convertit avui en dia en la forma organitzativa més important del nostre temps, donant un nou gir a l'activitat de la societat en general i dels centres escolars en particular.

​

Les xarxes educatives són estructures intencionals, amb interessos i objectius comuns, en les quals tots els seus membres tenen la possibilitat de treballar i responsabilitzar-se en igualtat. Això genera una gran cohesió de grup que incrementa la confiança, així com un enfortiment de relacions satisfactòries.

​

Les estructures organitzatives que es creen dins de les xarxes ofereixen oportunitats d'aprenentatge als professionals, permetent detectar les necessitats de gestió i de direcció.

​

Les xarxes afavoreixen el canvi, oferint un mitjà per exercir el lideratge i la responsabilitat compartida, en el qual persones diverses contribueixen amb funcions diferents, donant lloc a un lideratge distribuït.

​

Els canvis significatius a les escoles requereixen una barreja equilibrada d'estímul, suport i exigència, a més d’una estratègia planificada. Les xarxes són una bona alternativa per integrar esforços, recursos i plans conjunts.

bottom of page